vrijdag, 23. november 2007 - 12:36

Geen blindgangers gevonden station Hengelo

Hengelo

Bij het onderzoek naar mogelijke blindgangers achter het station zijn geen bommen uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dit heeft de gemeente Hengelo laten weten. Het gespecialiseerde bedrijf KWS heeft op donderdag 22 november elf verdachte voorwerpen benaderd.

Het bommenonderzoek was nodig omdat het spoorwegemplacement in de Tweede Wereldoorlog regelmatig is gebombardeerd. Als voorbereiding op de bouwwerkzaamheden van poppodium Metropool en de aanleg van de nieuwe stationstunnel is gezocht naar blindgangers.

Het onderzoek wees uit dat er elf verdachte voorwerpen in de grond zaten. Op donderdag 22 november zijn deze voorwerpen nader onderzocht. KWS heeft vastgesteld dat er geen bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen. De metalen voorwerpen die gedetecteerd waren bleken metalen staven en stukken oude leidingen te zijn.

De kans dat er wel bommen gevonden zouden worden werd door de deskundigen aanzienlijk geacht. Bij werkzaamheden aan de andere kant van het station zijn een aantal jaren geleden twee bommen gevonden.
Provincie:
Tag(s):