woensdag, 4. juli 2007 - 17:47

Geen doorstart voor taxibedrijf TCN

Nijmegen

Er komt definitief geen doorstart voor het failliete Nijmeegse taxibedrijf TCN (Traffic Center Nijmegen). De curator heeft dit woensdagmiddag meegedeeld. De circa 300 werknemers van TCN moeten nu op zoek naar ander werk, meldt CNV Taxi.

CNV-onderhandelaar Sipke Steenstra vindt het triest dat het op deze manier is afgelopen. "Voor de tweede keer in een jaar gaat het bedrijf failliet, opnieuw vlak voor de zomervakantie. Dat maak je als werknemer niet graag mee."

Volgens de curator waren er twee gegadigden voor een overname van het taxibedrijf: Novio en Munckhof. De waarde van het wagenpark en de lopende contracten werd aanvankelijk geschat op zo'n 8 miljoen euro. Maar omdat een deel van de contracten (naar schatting 40 procent van het werk) in de afgelopen periode overging naar andere taxibedrijven, daalde ook de waarde van TCN. De twee overnamekandidaten trokken zich vervolgens terug, waarna een faillissement onontkoombaar was.

De huidige eigenaar van TCN, Hageman, wil veertig werknemers aan het werk helpen bij de Betuwse Taxi Centrale (BTC). Daarnaast weet Steenstra dat een deel van de werknemers mee zal kunnen 'verhuizen' naar de taxibedrijven die onlangs contracten van TCN hebben overgenomen. "De bedrijven hebben de curator laten weten dat zij interesse hebben in personeel. De curator zal nu alle 300 werknemers een brief sturen, met een lijst van werkgevers waar zij kunnen solliciteren. Dat is natuurlijk positief. Gezien het schreeuwende tekort aan gediplomeerd personeel verwacht ik dat de meeste TCN-werknemers ook wel snel weer aan het werk zullen komen�, aldus de zegsman.
Provincie:
Tag(s):