vrijdag, 11. mei 2007 - 0:21

Geen finaleplaats voor Edsilia Rombley

Helsinki

Edsilia Rombley heeft zich donderdagavond in Helsinki met het lied ‘On top of the World’ niet geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Rombley was één van de 28 deelnemers aan de halve finale. Slechts tien daarvan konden doordringen tot de grote finale, die zaterdag 12 mei plaatsvindt.

Het bleek vooral een oost-europees onderonsje. Nieuwkomer Georgie ging wel door naar de finale maar voor 'oudgedienden' als Oostenrijk en Nederland is de wedstrijd afgelopen.

Edsilia liet donderdag in een reactie weten teleurgesteld te zijn. 'We hebben ons best gedaan, zagen er allemaal mooi uit, en het liedje was gewoon geweldig. Het is echt jammer'. Schrijver van het lied en echtgenoot van Edsilia, Tjeerd Oosterhuis zei 'We waren gewoon niet oost-europees genoeg, het nummer 'had te veel 'soul'. Het klonk daardoor te westers, en dan red je het dus niet, dat blijkt'.

Wit-Rusland, Macedonië, Slovenië, Hongarije, Georgië, Letland, Servië, Bulgarije, Turkije en Moldavië staan zaterdag wel in de finale.
Categorie:
Tag(s):