woensdag, 10. oktober 2007 - 21:51

Geen kaartje, maar een schilderijtje bij bloemen

Wyns

Kleine miniatuurschilderijtjes als cadeautje bij een bos bloemen. De bloemen vergaan, het schilderijtje blijft als aandenken. Een mini-doekje in plaats van een kaartje. Zeg het met bloemen én met een schilderijtje! Yby Potlatch uit Wyns beschildert mini-schildersdoeken die ze bij bloemisten te koop wil aanbieden.

Het idee ontstond enkele maanden geleden, toen ze in contact kwam met een vaste Belgische koper van haar schilderkunst, wiens zoon de bloemenzaak Dream Flower in Sijsele (B) heeft. Daar werden de kleine werkjes met succes verkocht.

Op doekjes van 4 x 6 cm, 5 x 5 cm en 8 x 6 cm schildert Yby een compleet werk. Ze creëert als het ware een groot schilderij op een klein doek. In de voor haar kenmerkende felle, krachtige en vrolijke kleuren schildert Yby vaak bloemen-, vrouwen-, en dierenfiguren. De natuur, het universum en de dieren staan centraal in haar werk. ,,Daarom wil ik mijn minischilderijtjes juist bij bloemen meegeven, omdat die de natuur, vrolijkheid en universele liefde symboliseren.’’ ,,Je geeft mensen iets persoonlijks en unieks, namelijk echte kunst bij het bekende bloemetje. En je verspreidt niet alleen vrolijkheid, maar geeft mensen door de titels van de werkjes ook nog eens stof tot nadenken. Bloemisten die interesse hebben, kunnen in mijn atelier schilderijtjes komen uitzoeken.’’
Categorie:
Tag(s):