maandag, 12. november 2007 - 12:11

Geen politie, toch politie

Amersfoort

Op zondagochtend 11 november was een politieman in zijn vrije tijd getuige van een ongeval. De automobilist bleek te veel te hebben gedronken. Rond 06.05 uur reed een politieman in zijn vrije tijd over de Ringweg Kruiskamp. Hij zag in een bocht dat een auto hem met hoge snelheid tegemoet kwam. De automobilist verloor daarbij de macht over het stuur, belandde in de berm, botste tegen een boom en kwam vlak voor het Valleikanaal tot stilstand.

De agent stopte direct en liep naar de auto toe. Hij zag dat de bestuurder uitstapte en niet gewond was. De agent gaf aan dat hij de politie zou bellen. De automobilist zei daarop “Nee man, geen politie, ik heb gedronken!� De agent legitimeerde zich en verzocht via zijn gsm een politie-eenheid ter plaatse.

De automobilist, een 20-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 410 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto was zwaar beschadigd en werd weggesleept.
Provincie:
Tag(s):