woensdag, 26. september 2007 - 10:12

Geen verjaardagsfeestje huisdier

Heerhugowaard

Op Werelddierendag worden de meeste huisdieren wat extra verwend. Maar hoe zit het de rest van het jaar? Uit onderzoek door online verzekeraar Proteq blijkt bijvoorbeeld dat de verjaardag van de hond of kat in slechts vier op de tien gevallen aanleiding geeft voor een verjaardagsfeestje.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo in opdracht van Proteq, marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten.

Opvallend is dat driekwart van de hondeneigenaren met het maken van hun vakantieplannen rekening houdt met hun hond. In ruim een derde van alle gevallen gaat de hond gewoon mee op vakantie en anders wordt de viervoeter ondergebracht bij familie of vrienden.

Bij katten ligt de verhouding iets anders. Een derde van de kattenbezitters houdt rekening met hun kat bij het maken van de vakantieplannen. Bijna 80% geeft aan dat hun kat niet meegaat op vakanties en gewoon thuis blijft.

Ook al vinden Nederlandse gezinnen het verzorgen van hun hond of kat over het algemeen aan de dure kant, ze zorgen er maar wat goed voor. Met de meeste viervoeters wordt regelmatig tot vaak gespeeld. En mocht het huisdier komen te overlijden dan wordt de helft van de katten zeker vervangen. Hondenbezitters zijn iets terughoudender. 40% van de hondenbezitters wil weer een nieuwe hond in huis hebben.
Categorie:
Tag(s):