maandag, 18. juni 2007 - 9:55

Geen vervolging voor duikongeval Urk

Urk

Het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad gaat niet over tot vervolging in de zaak van het duikongeval in Urk. Hierbij kwam een 24-jarige brandweerduiker om het leven. Na een grondig onderzoek van de regionale recherche is men van mening dat er geen individuele fouten zijn gemaakt, die tot het ongeval zouden hebben geleid. Dit maakte het OM maandag bekend.

Op dit moment onderzoekt het team Bovenregionale en Specialistische taken van het parket Zwolle-Lelystad nog of er sprake is van overtredingen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Bij dit onderzoek, dat nog in volle gang is, geldt de gemeente Urk (als werkgever van de vrijwillige brandweer) als mogelijke verdachte. Zodra dit onderzoek is afgerond en het OM een beslissing heeft genomen, wordt u daarover nader geïnformeerd.

Op 22 maart 2007 kwam een 24-jarige duiker van de vrijwillige brandweer tijdens een oefening in de haven van Urk om het leven. Hij oefende bij een autowrak en kwam onder water vast te zitten. Zijn duikpartner schoot te hulp, maar het slachtoffer was, eenmaal op de kant, niet meer te redden.
Provincie:
Tag(s):