maandag, 21. mei 2007 - 14:58

Geen zonnecollectoren op dak gemeentehuis

Rhenen

Er komen geen zonnecollectoren op het dak van het Rhenense gemeentehuis. Het gemeentebestuur gaat niet in op een offerte om zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis te plaatsen.

Al sinds de bouw van het gemeentehuis stellen inwoners de vraag waarom de gemeente Rhenen geen zonnecollectoren op het dak van het gemeentehuis heeft aangebracht. Omdat energiebesparing een doelstelling is van het gemeentebestuur is een offerte gevraagd voor de plaatsing van zonnecollectoren. Daaruit blijkt dat de opbrengst van de zonnecollectoren niet in verhouding staat tot de hoge kosten. De terugverdientijd van een installatie is veel langer dan de technische levensduur (ongeveer 25 jaar) van de collectoren.

Het gemeentebestuur onderkent ook op het gebied van energiebesparing en duurzame energie een voorbeeldfunctie te hebben. Maar op dit moment wegen de kosten niet op tegen de baten. Dit is aspect vindt Rhenen ook van belang bij duurzaamheid. Wellicht is de plaatsing van zonnecollectoren iets voor de toekomst als de kosten/baten verhouding door de ontwikkeling van nieuwe systemen gunstiger is.
Provincie:
Tag(s):