zondag, 26. augustus 2007 - 2:47

Geflatteerde zege PSV op NEC

PSV heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op overtuigende wijze gewonnen. De landskampioen legde NEC over de knie: 5-0.

De Nijmeegse formatie won nog nooit in het Philips Stadion. En ook dit keer maakte het geen moment aanspraak op de zege. Het was Danko Lazovic, die zijn debuut maakte na een schorsing, die al na zes minuten raak schoot. De Serviër strafte een fout van doelman Gabor Babos genadeloos af. De enige kans die NEC daar in de eerste helft tegenover stelde, was een schot van Jeremain Lens. Gomes parreerde de inzet knap. Even later maakte Eric Addo aan alle Nijmeegse illusies een einde. De Ghanees kopte een voorzet van Jan Kromkamp tegen de touwen.

Na rust kwam NEC er slechts sporadisch uit. Rutger Worm was nog dichtbij een goal, maar opnieuw lag Gomes in de weg. Daarna krikten Lazovic (82.) - met zijn tweede - en Fagner (87.) - met zijn eerste in de eredivisie - de score op. Otman Bakkal nam het slotakkoord voor zijn rekening. De van FC Twente teruggekeerde aanvaller zette een minuut voor tijd de 5-0 eindstand op het scorebord.