zaterdag, 17. februari 2007 - 9:04

Geldkwestie leidt to opsluiting vrouw

Enschede

Donderdag omstreeks 17.00 uur was een politieman in burger getuige van een schermutseling bij een auto op de Hengelosestraat in Enschede. De agent zag hoe een man en een vrouw probeerden een vrouw uit een auto te trekken. De agent alarmeerde zijn collega’s, die snel ter plaatse waren. De bedoelde man was toen al vertrokken.

Zij troffen de verdachte vrouw, een 38-jarige Enschedese, die verklaarde dat zij was opgelicht door de moeder van de andere vrouw. De andere vrouw, een 21-jarige Hengelose, zat in haar auto en was erg angstig.

De 21-jarige vertelde dat er een geldkwestie speelde tussen de verdachte en haar moeder. Zij was op uitnodiging van de 38-jarige naar diens woning gekomen. Echter toen de 21-jarige bij die woning kwam, werd ze onmiddellijk in een ruimte getrokken en daar opgesloten. Na enige tijd wist de 21-jarige toch te ontsnappen, waarna de 38-jarige haar weer vastgreep. Toen het slachtoffer zich los wist te rukken en naar haar auto rende, werd ze achterna gezeten door de 38-jarige, die inmiddels ook de hulp van een man had ingeroepen. Beiden probeerden toen de 21-jarige met kracht uit haar auto te trekken.

De politie hield de 38-jarige vrouw aan wegens vrijheidsberoving en mishandeling en stelde haar in verzekering. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten.
Provincie:
Tag(s):