zaterdag, 30. juni 2007 - 8:49

Geluidscontrole TT-verkeer

Beilen

De Verkeerspolitie van de KLPD heeft donderdag en vrijdag 18 kentekenbewijzen ingevorderd van voertuigen die teveel geluid produceerden. Op de rijksweg A28 ter hoogte van Beilen zijn van de 150 motoren en auto’s er 113 gecontroleerd op de geluidsproductie. Dit was vooral verkeer dat richting de TT in Assen ging.

In 32 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de geluidsnorm voor dat betreffende voertuig. De eigenaren hebben 28 dagen de tijd om het geluid weer binnen de geldende normen te brengen en krijgen na herkeuring door de politie het kentekenbewijs weer terug.

Naast de bekeuringen voor geluid vielen er ook bekeuringen voor uiteenlopende overtredingen. Bij twee motoren ontbraken de vereiste spiegels en bij 7 motoren was de kentekenplaat niet goed leesbaar. Bij acht auto’s was de lichtdoorlaat-baarheid van de voorste (zij)ruiten onvoldoende en diende de folie ter plaatse te worden verwijderd. Bij één auto is de spoiler verwijderd, omdat deze scherp uitstekende delen had. Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur reed met de hoge lading.
Provincie:
Tag(s):