zondag, 30. september 2007 - 16:46

Gemankeerd AZ ook onderuit op kunstgras Heracles

Heracles heeft thuis tegen AZ na zes wedstrijden een overwinning geboekt. De Almeloërs waren in een boeiend duel gelijkwaardig aan AZ, maar hadden door hard te werken het meest recht op de overwinning. Voor Heracles viel eindelijk het dubbeltje de goede kant op: 2-1.

Een door blessures geteisterd AZ moest voor de tweede keer deze week op kunstgras spelen. Donderdag was Cambuur Leeuwarden in de KNVB-beker verrassend de betere tegen AZ en de Alkmaarders moesten vandaag jagen op eerherstel. AZ was in de eerste helft dominanter dan Heracles en kwam dan ook op voorsprong. Heracles had moeite met de speelwijze van AZ en zocht naar een manier om het de Alkmaarders moeilijk te maken. Op het moment dat Heracles dat voor elkaar leek te hebben, brak Steinsson door op rechts. Een voorzet van de rechtsback werd op het eerste oog door Dembele achter Pieckenhagen getikt, al zou Smit van Heracles ook wel eens zijn eigen doelman gepasseerd kunnen hebben.

Heracles was kort onder de indruk van het tegendoelpunt en AZ leek het even makkelijk te gaan krijgen. Maar de Almeloërs hervonden zich snel. Via een prachtige combinatie over verschillende schijven bracht Van den Bergh Everton in stelling, die in het strafschopgebied met een goed schot de wat nerveus debuterende AZ-doelman Romero passeerde: 1-1.

Met veel strijdlust blufte Heracles de Alkmaarders af. De gehele wedstrijd streden de Almeloërs voor elke bal en meter en waren fysiek AZ de baas. AZ was voetballend de bovenliggende ploeg, maar de counters van Heracles bleven risicovol. De wedstrijd golfde op en neer tot Van den Bergh een strafschop kreeg. De aanvaller van Heracles kapte op een mooie manier Steinsson uit en ging gretig neer door in het strafschopgebied over Romero heen te vallen. Rob Maas schoot de strafschop onberispelijk in en zette daarmee Heracles op voorsprong.

AZ kon daar weinig meer tegenoverstellen. AZ-trainer Louis van Gaal had op de bank ook weinig opties om verse krachten in te brengen. De Alkmaarders misten vandaag maar liefst acht spelers. Jong AZ-speler Gregory Nelson maakte daarom zijn debuut in het eerste, maar ook hij kon de wedstrijd niet omkeren voor de Almaarders.

Voor Van Gaal betekent het verlies zijn slechtste competitiestart ooit als trainer van een club. AZ heeft na zes wedstrijden slechts zeven punten en staat daardoor op de 11de plaats in de competitie. Heracles daarentegen stijgt naar de 15de plaats door de overwinning en passeert daardoor VVV-Venlo.
Categorie:
Tag(s):