vrijdag, 15. juni 2007 - 9:20

Gemeenschappelijk politieteam pakt drugssmokkelaar

Losser

Een surveillance-eenheid van het gemeenschappelijk politieteam(G.P.T) heeft woensdagmiddag 13 juni een 34-jarige Duitser betrapt die probeerde 3 kilo marihuana de grens over te smokkelen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Politiemensen, die deel uitmaken van een speciaal grensoverschrijdend team van de Politie Twente, de Polizei Niedersachsen, de Bundespolizei en leden van de Koninklijke Marechaussee, hebben bij een controle langs de grens bij de Bardel-brug in Losser, een 34-jarige Duitser aangehouden. De 34-jarige uit Markranstadt fietste op een mountainbike en probeerde in een weekendtas in totaal 3 kilo marihuana naar Duitsland te smokkelen.

Hij bevond zich bij zijn aanhouding op Duits grondgebied en is dan ook in Duitsland opgesloten waar de zaak ook verder zal worden afgehandeld.
Het grensoverschrijdende politieteam, ook wel G.P.T genoemd, is een onlangs opgestart mobiel politieteam, bestaande uit Duitse en Nederlandse politiemensen, die zich bezighouden met de bestrijding van diverse vormen van grensoverschrijdende criminaliteit op en rond de snelweg A1/E30. Het G.P.T zal vooralsnog tot ongeveer november 2007 blijven functioneren.
Provincie:
Tag(s):