vrijdag, 14. september 2007 - 9:39

Gemeente Almelo promoot schoner en minder autorijden

Almelo

De Gemeente Almelo doet mee aan de Week van de Vooruitgang van 16 tot 22 september. De Week van de Vooruitgang staat in het teken van beweging: lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

De Week van de Vooruitgang is een landelijke actie, georganiseerd door Milieudefensie. Doel is meer schone lucht, rust en ruimte te creëren in wijken en binnensteden.

Schoner wagenpark
Dinsdag 18 september vanaf 14.00 uur toont de Gemeente Almelo op het Stadhuisplein de drie eigen aardgasauto’s en de elektrische veegauto’s. Dieselauto’s schaft de Gemeente Almelo trouwens alleen nog aan als deze een roetfilter hebben dat voldoet aan de Europese eisen. Op die manier schakelt de Gemeente over op een schoner wagenpark.

Autodaten
Verder is er een presentatie van Greenwheels, een bedrijf dat doet in autodaten. Autodaten is een makkelijke en goedkope manier om een auto te huren. Je neemt een abonnement en betaalt de uren die je rijdt. Een bepaald aantal kilometers is vrij, daarboven betaal je een kilometerprijs.

Voetstappen
Met de actie Groene Voetstappen wil de Gemeente ouders stimuleren hun kinderen niet met de auto naar school te brengen, maar fietsend of lopend. Kinderen die met de fiets of lopend naar school gaan krijgen in deze week een groene voetstap.
Provincie:
Tag(s):