woensdag, 3. oktober 2007 - 21:54

Gemeente Almere geplaagd door computerstoring

Almere

Door een softwarestoring is het computernetwerk van de gemeente Almere beperkt beschikbaar. De storing is begonnen op dinsdag 2 oktober rond 17.00 uur. Dat meldt de gemeente Almere op haar site. Het betekent dat de dienstverlening van de gemeente aan inwoners en bedrijven noodgedwongen beperkt is. Waar mogelijk vangen zij hun klanten op aan de balies of proberen zij hen via de telefoon te helpen. Wel kan het voorkomen dat afspraken voor bijvoorbeeld het ophalen van grofvuil niet kunnen worden gemaakt. Uiteraard is de rampen- en crisisbestrijding gewaarborgd.

Mensen kunnen wel terecht op het stadhuis voor het ophalen van aangevraagde documenten zoals rijbewijzen, ID-kaarten en verblijfsdocumenten. U kunt wel een aanvraag voor een uittreksel of verklaring omtrent gedrag doen, maar aangevraagde uittreksels en verklaringen kunt u niet ophalen. Legalisaties van uw handtekening of het waarmerken van een kopie is wel mogelijk.

ALLEEN voor informatie over spoedaanvragen van paspoorten kunt u bellen met (036) - 539 93 45 of (036) - 548 42 70.
Het open inloopspreekuur van de Dienst Sociale Zaken gaat morgenochtend, 4 oktober, gewoon door. U kunt daar in verband met de storing alleen terecht voor het ophalen van aanvraagformulieren. Door de computerstoring is het niet mogelijk om nieuwe aanvragen te registreren of wijzigingen in bestaande dossiers aan te brengen.

De gemeente Almere raadt mensen aan daarvoor vrijdag terug te komen. Bij spoedgevallen doen zij hun best u aan de balie zoveel mogelijk van dienst te zijn. Er wordt met man en macht gewerkt om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
Provincie:
Tag(s):