woensdag, 12. december 2007 - 18:45

Gemeente Brunssum en Atrium MC willen zorgplein ontwikkelen

Brunssum

De gemeente Brunssum en Atrium Medisch Centrum Parkstad willen op de huidige ‘Delta-locatie’ in Brunssum een 12.000 m2 groot zorgplein ontwikkelen. Centraal in dit zorgplein komt een nieuw, groot poliklinisch en diagnostisch centrum van Atrium MC. Daarnaast kunnen aan dit plein aanvullende zorgvoorzieningen in samenwerking met nog te werven partners worden ontwikkeld. Beide partijen verwachten de nieuwbouw eind 2010 of begin 2011 te realiseren. De beide partijen hebben hiertoe dinsdag een intentieverklaring ondertekend.

Op het zorgplein wordt een groot aantal zorg- en wellnessfuncties geclusterd. Naast het nieuwe poliklinisch en diagnostisch centrum van Atrium MC zal voldoende ruimte beschikbaar komen voor functies als een huisartsencentrum, een apotheek, fysiotherapie, kinderopvang en sportvoorzieningen zoals cardio fitness. Daarnaast sluit het zorgplein aan op het nabijgelegen zorgcentrum Huize Louise. De ontwikkeling van de Delta-locatie tot zorgplein past in de ontwikkeling van het Masterplan Centrum Brunssum waarin meerdere zones zijn aangewezen die zich richten op bepaalde doelgroepen en waarin bepaalde functies (winkelen en horeca, maar ook zorg en wellness) worden geconcentreerd.

Atrium Medisch Centrum Parkstad heeft een hoofdvestiging in Heerlen en twee satellietlocaties in Kerkrade en Brunssum. De ontwikkeling van een nieuw poliklinisch en diagnostisch centrum, met daaraan gekoppeld aanvullende eerstelijns zorgfuncties, past in het streven van Atrium MC naar een adequate ziekenhuiszorgverlening in Parkstad Limburg.

De Delta-locatie is gelegen aan de Prins Hendriklaan in Brunssum. Tot voor kort was op deze locatie een school gevestigd. De schoolgebouwen zijn momenteel tijdelijk in gebruik als kantoorruimte door de gemeente Brunssum maar zullen vanaf september 2008 leeg staan.

Indien de realisatie van het zorgplein een feit is, zal Atrium MC de huidige locatie in Brunssum aan de Kochstraat verlaten. De gemeente Brunssum wil dit terrein vervolgens ontwikkelen voor woningbouw.
Provincie:
Tag(s):