dinsdag, 2. oktober 2007 - 16:31

Gemeente Ede uitgeroepen tot `klimaatheld van de week`

Ede

De gemeente Ede is klimaatheld van de week. Dit heeft zij te danken aan het lanceren van de site www.edehoudtvandetoekomst.nl. Deze site is sinds 20 oktober in de lucht en bevat allerlei informatie en tips over het klimaat.

Ook biedt de site een platform voor mensen om eigen ideeën en initiatieven op te geven. De wethouder van milieu, Peter van ’t Hoog, houdt maandelijks een weblog bij. Bovendien figureert hij in een filmpje over het belang van klimaatvriendelijke maatregelen.

‘Hier Nederland klimaatneutraal’ heeft Ede tot klimaatheld benoemd. Deze organisatie is een initiatief van meer dan 40 maatschappelijke organisaties in Nederland. Van Wereld Natuur Fonds tot Unicef, Rode Kruis tot Greenpeace. Omdat al die organisaties de ernstige gevolgen van klimaatverandering nu al in hun werk zien. Gezamenlijk voeren de goede doelen de HIER campagne met steun van de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie hierover is te vinden op www.hier.nu

De site www.edehoudtvandetoekomst.nl is één van de middelen die de gemeente inzet om de aandacht op het klimaat te vestigen. Daarnaast werkt de gemeente aan klimaatlessen op basisscholen, die onder meer door raadsleden worden verzorgd. Of versterkt zij speciale energieboxen met allerlei energiebesparende artikelen.
Provincie:
Tag(s):