dinsdag, 11. december 2007 - 11:47

Gemeente Maastricht verleent subsidie aan bedrijventerreinen

Maastricht

De gemeente Maastricht heeft een subsidie van € 30.000,- toegekend aan de stichting Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM), die het beheer voert over de bedrijventerreinen in Maastricht. Dit geld is bedoeld als ondersteuning bij de uitvoering van projecten in de periode 2008 – 2010, zoals de revitalisering van de Beatrixhaven, het terugdringen van criminaliteit binnen de bedrijven en een verbeterde bereikbaarheid van de stad door aansluiting op de autoweg A2. Daarnaast wordt een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de financiering van deze projecten voortaan door de ondernemers zelf te laten betalen.

In de periode 2005 -2007 kreeg de stichting ook al gemeentelijke subsidie. Met dat geld zijn succesvolle projecten opgestart zoals camerabeveiliging en een nieuwe bewegwijzering. Verder is het geld gebruikt voor een betere communicatie tussen de ondernemers onderling en tussen ondernemers en gemeente.

De stichting SIM werd pas geleden uitgeroepen tot de beste ondernemersvereniging van Nederland, onder meer vanwege de goede samenwerking met de gemeente. Wanneer het lukt om in 2008 een
structurele financiering te organiseren, waarbij alle ondernemers mee moeten betalen aan de projecten, kan het beheer over de bedrijventerreinen vanaf 2009 op eigen benen staan.
Provincie:
Tag(s):