dinsdag, 7. augustus 2007 - 18:00

Gemeente Noordoostpolder sluit balkons uit voorzorg

Emmeloord

De gemeente Noordoostpolder heeft afgelopen vrijdag de balkons van het appartementsgebouw Prestige aan de Kampwal (nrs. 52 t/m 69) in Emmeloord uit voorzorg laten sluiten. Bewoners mogen dus geen gebruik meer maken van hun balkons. Dit besluit werd genomen nadat aan de constructie van één van de balkons ernstige gebreken zijn geconstateerd. De bewoners zijn via een brief van deze maatregel op de hoogte gesteld.

Eén van de bewoners van Prestige had onlangs de gemeente geinformeerd over scheurtjes in zijn balkon. De gemeente heeft toen onderzoek gedaan naar de constructie van de balkons. En een adviesbureau heeft een tweede onderzoek uitgevoerd. Uit dat onderzoek blijkt dat de berekeningen en tekeningen in de bouwaanvraag voldoen aan het bouwbesluit. De scheurtjes kunnen dus niet door een geringe belasting zijn ontstaan.

Om uit te zoeken waar de scheurtjes vandaan komen, is één van de betreffende balkons aan een röntgenologisch vervolgonderzoek onderworpen. Hieruit bleek dat in de prefab betonplaten van dit balkon onvoldoende wapening is aangebracht. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente besloten de bewoners van alle 16 appartementen te laten weten dat ze hun balkon niet meer mogen gebruiken.

De verantwoordelijke aannemer heeft extra ondersteuning voor alle balkons geplaatst. De andere balkons worden nu nader onderzocht en vervolgens zullen definitieve maatregelen wordt getroffen zodat de bewoners weer ongestoord gebruik kunnen maken van hun balkon.
Provincie:
Tag(s):