donderdag, 19. juli 2007 - 16:53

Gemeente sluit brandgevaarlijk pand

Enschede

Dinsdag 17 juli rond 17.00 uur heeft de gemeente Enschede per direct een pand aan de Tubantiasingel 9 gesloten. Een combinatie van direct brandgevaar en een onveilige mogelijkheid om te vluchten heeft tot sluiting geleid. Dit heeft de gemeente Enschede donderdag bekendgemaakt.

Op verzoek van de wijkagent heeft Brandweer Enschede het pand gecontroleerd op brandveiligheid. Het pand, een kamerverhuur, bevindt zich boven een shoarmazaak en wordt bewoond door vijf mensen. Voor deze bewoners zijn vijf kamers gecreëerd.

De Brandweer constateerde dat op een groot aantal punten niet aan de eisen van brandveilig gebruik wordt voldaan. Zo is de elektrische installatie onveilig en aangesloten op slechts één groep waardoor de installatie regelmatig overbelast raakt. Dit heeft in het verleden al eens tot brand geleid.

Essent heeft de verdieping afgesloten van elektriciteit. Daarnaast kent het pand maar één vluchtmogelijkheid, die niet voldoet aan de eisen en bevindt er zich geen brandscheiding tussen de winkel en de bovengelegen kamers.

Kortom, reden genoeg voor de loco-burgemeester het pand direct te laten sluiten. Vier bewoners hebben zelf andere woonruimte gevonden, één bewoner is door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente Enschede tijdelijk onder gebracht bij het Leger des Heils.
Provincie:
Tag(s):