woensdag, 20. juni 2007 - 9:37

Gemeente Soest in de ‘shit’ door haar burgers

Soest

Inwoners van de gemeente Soest maken volgens de gemeente een zootje van het toilet. Technisch medewerkers van de riooldienst hebben dagelijks handen tekort om de rioolpompen schoon te houden voordat de pompen vastlopen.

De oorzaak ligt volgens de gemeente dat inwoners van alles weggooien in hun wc. Daarom is de gemeente de actie begonnen 'Maak van uw wc geen afvalbak!'.

Alle inwoners van Soest en Soesterberg hebben van de gemeente een brief en flyer gekregen waarin men vraagt om bewuster met rioolwater en afval om te gaan. Ook stelt de gemeente aan elk huishouden een gratis toiletafvalbak beschikbaar.

Veel mensen weten niet dat vochtige toiletdoekjes, maandverband, tampons, condooms etc niet biologisch afbreekbaar zijn, dus niet 'oplossen' in het rioolwater. Doordat deze zich gaan ophopen raken de pompen van het gemaal verstopt. Het schoonmaken hiervan is een kostbare operatie, omdat de pomp stil moet worden gelegd en uit elkaar moet worden gehaald.

Het is zelfs mogelijk dat in extreme gevallen het rioolwater weer bij de inwoners in de wc's terugkomt. De pompen van het gemaal aan de Dorresteinweg hebben het meest te lijden onder het afval in het rioolwater.
Provincie:
Tag(s):