vrijdag, 16. november 2007 - 14:00

Gemeente start campagne om extra bijdragen aan te vragen

Lelystad

Meedoen Mogelijk Maken heet de campagne die de gemeente Lelystad gestart is om ouders met kinderen en senioren te wijzen op de mogelijkheden om een extra bijdrage aan te vragen.

Doelgroep bereiken

Met deze campagne wil de gemeente een moeilijk bereikbare groep mensen informeren hoe ze gemakkelijker kunnen rond komen. Om de doelgroep te bereiken wordt het netwerk van intermediaire organisaties gebruikt.

Wethouder De Jager
De campagne Meedoen Mogelijk Maken is 16 november gestart, door wethouder Willem de Jager. “Alle mensen die we met deze campagne beogen te bereiken wens ik toe dat ze meedoen aan en meetellen binnen de samenleving of de kracht hebben om opnieuw mee te gaan doen�, aldus wethouder De Jager.
De gemeente Lelystad is zich er zeer van bewust dat als zij mensen wil uitnodigen om deelnemer te zijn aan de samenleving, zij ook moet aansluiten bij die samenleving door zich open en menselijk op te stellen.

Anoniem

Een van de dragende middelen in de campagne is de Anonieme Informatielijn 0800-4443330. Het telefoonnummer kan gebruikt worden voor burgers die willen weten of ze recht hebben op een aanvulling, omdat ze bijvoorbeeld geen volledige AOW hebben. Of als ze veel ziektekosten gemaakt hebben en zich afvragen of ze geld terugkrijgen via de belastingdienst.
Voor alle vragen over vergoedingen en regelingen kunnen burgers bellen met de informatielijn van de gemeente Lelystad: Eén van de medewerkers: “Veel mensen vinden het vervelend om te vertellen dat ze weinig geld hebben. Via dit nummer kun je informatie opvragen zonder je naam te noemen.�

Geldproblemen

Cees Meijer van de Arme Kant van Flevoland, een stichting die armoede bestrijdt: “De meeste mensen doen hun best om geldproblemen verborgen te houden. Ik zeg wel eens: er gaat in Nederland niets beter gekleed dan armoede. Ik begrijp het wel, maar ik vind het ook jammer. De gemeente heeft allerlei voorzieningen, zoals de bijzondere bijstand. Daar hoef je echt niet voor op je knieën, daar heb je gewoon recht op. Daarom zeg ik: haal dat recht!�
Provincie:
Tag(s):