vrijdag, 13. juli 2007 - 16:02

Gemeente Venlo legt 12 huisverboden op

Venlo

De gemeente Venlo heeft in de pilot Tijdelijk Huisverbod, die in maart dit jaar van start ging in de gemeenten Venlo, Groningen en Amsterdam, inmiddels 12 huisverboden opgelegd. In totaal werden er 50 meldingen ontvangen, meldt de gemeente vandaag na een eerste evaluatie.

Doel van het huisverbod is snel in te kunnen grijpen in noodsituaties en de pleger van het geweld tijdelijk (tien dagen) uit huis te plaatsen. Omdat het een pilotproject betreft kan de gemeente de medewerking aan het huisverbod nog niet afdwingen. In totaal hebben dan ook 11 gezinnen meegewerkt aan het tijdelijk huisverbod.

Burgemeester Hubert Bruls: “Ik ben zeer tevreden over de pilot tijdelijk huisverbod. Over het verloop, de manier waarop er door alle partijen aan wordt gewerkt, maar zeker ook over het resultaat. Je ziet aan het feit dat nagenoeg alle gezinnen hebben meegewerkt aan het tijdelijke huisverbod dat niet alleen de slachtoffers maar ook de plegers uit de vicieuze cirkel van huiselijk geweld willen komen, en weer een normaal gezinsleven willen gaan leiden.�

De nieuwe Wet Tijdelijk Huisverbod zal in 2008 in werking treden.

Woensdagavond nog werd een 33-jarige man uit Blerick aangehouden in zijn woning op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 32-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar in het gezicht te slaan en aan de haren te trekken. Aanleiding voor de mishandeling was een woordenwisseling tussen de twee. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor in verzekering werd gesteld. De man kreeg in het kader van het pilot ‘Preventief huisverbod’ een tijdelijk huisverbod uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):