dinsdag, 9. oktober 2007 - 20:24

Gemeente wil Special Olympics in 2010 in Assen

Assen

In 2010 wil Assen de nationale Special Olympics in haar stad houden. In navolging van het succesvolle WK Atletiek voor gehandicapten in september 2006 en de wereldspelen voor gehandicapten in 1990, stelt Assen zich met een zogenoemd ‘bid’ kandidaat voor de organisatie van de Special Olympics.

Dit grote driedaagse sportevenement is voor mensen met een verstandelijke beperking. Ruim 40 organisaties, waaronder 30 gemeenten, zijn in de race om het evenement te organiseren. Voor 1 januari moeten de kandidaten hun plannen hebben ingediend. In oktober / november 2008 wordt bekend wie het evenement mag organiseren.
Special Olympics is een wereldwijde organisatie die sport voor mensen met een verstandelijke beperking organiseert. Er is een aanbod van 30 zomer- en wintersporten, voor deelnemers van acht jaar en ouder. Iedere sporter legt voor deelname aan de Special Olympics een eed af: “Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.�

De kandidaten voor de organisatie van het evenement moeten voldoen aan de eisen die Special Olympics Nederland stelt. Er wordt onder meer gekeken naar de sportaccommodaties, de mogelijkheden voor verblijf en de logistiek. Daarnaast moet een voorstel worden gepresenteerd met betrekking tot de organisatie en de financiering.

Assen profileert zich al jaren als sportstad met name ook voor gehandicapten. Sporten is niet alleen gezond, maar sport integreert. Samen sportief bezig zijn, maar ook samen kijken naar sport. Assen wil mensen met en zonder beperking in beweging krijgen en houden. De Special Olympics vinden een goede plek binnen dat streven. Bovendien staan er de komende jaren diverse grote sportevenementen op stapel. Zo is in 2008, 2009 en 2010 de finale van het Europees Badminton Circuit in Assen. En is Assen in 2009 maar liefst drie maal het toneel van de Spaanse wielerronde de Vuelta.
Provincie:
Tag(s):