donderdag, 26. juli 2007 - 15:59

Gemeente wint kort geding tegen krakers

Valkenburg

De krakers die sinds donderdag 31 mei een gebouw op het voormalige sportterrein van Valkenburgse Boys in Broekhem hebben bezet, moeten daar vóór zondag 28 juli uit. Dat heeft de rechter donderdag 26 juli bepaald in het kort geding dat de gemeente tegen de krakers had aangespannen.

Via een deurwaarder had de gemeente de krakers gesommeerd om voor maandagmorgen 9 juli het sportcomplex, zijnde voetbalvelden, kantine en kleedlokalen geheel leeg en ontruimd ter beschikking van de gemeente te stellen. Toen dat niet gebeurde, spande de gemeente een kort geding tegen de krakers aan.

De raadsman van de krakers heeft, na de uitspraak van de rechtbank, laten weten dat zijn cliënten vrijwillig zullen vertrekken. De gemeente had namelijk ook bij de rechter toestemming gevraagd om het gebouw zelf te mogen ontruimen, desnoods met hulp van justitie en politie, als zou blijken dat de krakers op 28 juli niet vertrokken waren.

Wethouder Kleijnen liet vanaf zijn vakantieadres weten ‘heel blij te zijn dat de gemeente deze zaak gewonnen heeft. Zeker ook voor de deelnemers aan het kindervakantiewerk, die van hetzelfde terrein gebruik maken’.

De gemeente heeft zich vanaf het begin formeel tegen de kraak verzet. Het clubgebouw staat nog altijd op de lijst om gesloopt te worden in verband met natuurcompensatie. Het gebouw in het toekomstige natuurgebied De Beemden aan de rand van Broekhem-Zuid staat sinds augustus 2006 leeg.
Provincie:
Tag(s):