woensdag, 3. oktober 2007 - 21:13

Gemeentelijke monumentendag: zaterdag 13 oktober

Werkendam

In juni van dit jaar heeft de gemeente Werkendam de gemeentelijke monumentenlijst vastgesteld. Daarop staan ongeveer 60 historisch en cultureel waardevolle panden. Samen met de 41 rijksmonumenten, is de gemeente Werkendam nu zo’n 100 monumentale panden en objecten rijk. Die panden verdienen het om beschermd en… gezien te worden! Zij staan centraal tijdens de gemeentelijke monumentendag van zaterdag 13 oktober a.s.

De gemeente Werkendam laat voor alle monumenten emaillen schildjes maken. Deze worden in de komende week bij de meeste monumenten op de gevel aangebracht. Wethouder Luteijn van monumentenzaken zal op zaterdag 13 oktober om ongeveer 10.45 uur het laatste monumentenschildje bevestigen aan de gevel van een pand in de Hoogstraat, nabij de Merwestraat.

Op die zaterdag de 13e oktober zijn er in de kernen met de meeste monumenten, nl. Dussen, Hank en Werkendam, monumentenroutes uitgestippeld langs veel van de gemeentelijke en rijksmonumenten. In Dussen en Hank zijn dat fietsroutes, in Werkendam een wandelroute. Alle belangstellenden kunnen aan de hand van gratis routeboekjes deze monumentenroutes volgen.
Provincie:
Tag(s):