dinsdag, 27. november 2007 - 20:26

Gemeenteraad op bezoek bij de jeugd van Gieten en Eext

Gieten

Vrijdag is een afvaardiging van de gemeenteraad van Aa en Hunze op bezoek geweest bij jongeren uit Gieten en omstreken. Elf raadsleden, burgemeester Oosterhout en wethouder Udding-Blok bezochten de jongeren in hun eigen ontmoetingsplaatsen. Deze marktplaats jeugd op locatie werd georganiseerd op verzoek van de raad omdat de raad zich door jongeren zelf wilde laten informeren ter voorbereiding op een deelnotitie jeugd.

Twee jeugdsozen en een keet werden bezocht door de raadsleden, de burgemeester en de wethouder. De avond startte in de Jeugdboerderij in Eext, waar men werd ontvangen door het plaatselijke jeugdsoosbestuur.

De aanwezige jongeren, variërend in de leeftijd van 12 tot 16, werden verrast met piratenmuziek en konden zich uitleven met karaoke. De raads- en college leden gingen tussen de karaoke door in gesprek met de aanwezige jongeren. Bij het bezoek aan de keet in Eext konden de raadsleden zich een beeld vormen van de activiteiten daar.

De avond werd afgesloten met een bezoek aan de oudere jeugd in The House in Gieten. Woensdag 28 november a.s. zal tijdens de marktplaats Samenleving worden teruggeblikt op deze avond en de ervaringen van de raadsleden worden uitgewisseld.
Provincie:
Tag(s):