donderdag, 15. november 2007 - 16:54

Gendtenaar verdacht van verkoop wiet aan jongeren

Gendt

Een 59-jarige inwoner van Gendt is woensdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van verkoop van wiet aan jongeren. De man heeft inmiddels bekend.

De zaak kwam aan het licht nadat een van de jongeren na gebruik van de wiet onwel was geworden. De Gendtenaar wordt ervan verdacht aan een zestal jongeren in de leeftijd van veertien tot zestien jaar softdrugs te hebben verkocht.

Uiteindelijk kregen de ouders van de jongen die onwel was geworden lucht van de zaak en stapten met het verhaal naar de politie. Die stelde een onderzoek in waarbij de 59-jarige Gendtenaar als verdachte in beeld kwam.

Toen de man woensdag werd aangehouden werden in een afvalbak bij zijn woning hennepafval aangetroffen. Uit het onderzoek bleek verder dat sommige jongeren de softdrugs doorverkochten, anderen zouden het gebruiken. De Gendtenaar heeft bekend de wiet te hebben verkocht. Volgens zijn verklaring teelde hij enkele planten in zijn eigen achtertuin.

De man is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Tegen enkele jongeren is ook proces-verbaal opgemaakt wegens het doorverkopen van de wiet.
Provincie:
Tag(s):