donderdag, 8. november 2007 - 17:03

Genomineerden impressiewedstrijd bekend

Assen

Inspirerend, prachtige composities en origineel. Het waren de woorden van de jury over de zes nominaties van de impressiewedstrijd Natuur en Groen 2007. In het kader van het themajaar was Assenaren gevraagd een collage, foto, schilderij of ander kunstobject te maken van hun mooiste plekje in Assen.

Na 1 november waren er ruim 25 inzendingen van volwassenen en kinderen. De jury bestaande uit Harry Cock, Harry Tupan, Joop Leene en Alex Langius, nomineerden in elke categorie drie inzendingen.

In categorie 1, basisschoolleerlingen, zijn Jante Wortel, Bas Blouw en Esmee Gunnink samen met Natascha Sikkema genomineerd. Jante Wortel en Bas Blouw hebben beide meegedaan aan een project met fotograaf Rudy Leukfeldt. De opdracht was om iets te laten zien dat typerend is voor de wijk Assen Oost. De jury noemde de foto van Bas Blouw een mooi fotografisch beeld, vooral door de witte berkenboom die een verticale streep trekt door de compositie. Jante Wortel heeft in haar foto vooral goed gebruik gemaakt van diepte. Bovendien combineert de foto de natuur en bebouwing op een heel mooie manier. De opvallende indeling van het schilderij van Esmée Gunnink en Natascha Sikkema was volgens de jury erg noemenswaardig. Een originele compositie die de aandacht trekt.

In categorie 2, ouder dan 12 jaar, werden Jacob Heitman, Anke de Keijzer en Ank Verbij genomineerd. Jacob Heitman maakte met zijn panorama van het Asserbos een bijzonder beeld van zijn favoriete plek. Hij fotografeerde niet alleen de zevensprong, maar maakte van de foto’s eigenhandig een klein panorama. De collage van Ank Verbij combineert verschillende technieken, met een volgens de jury ‘spannend resultaat’. Anke de Keijzer maakte een aquarel van Marsdijk. De jury was zeer te spreken over het niveau van het werk, dat voor hen meteen herkenbaar was als de Marsdijk.

Van 12 november tot en met 3 december is in het Stadhuis de expositie ‘Natuur in Beeld’. In de expositieruimte van het Stadhuis hangen naast de genomineerde werken ook alle andere ingezonden impressies. Men kan hier een kijkje komen nemen en stemmen op welke van de zes winnaars hen het meeste aanspreekt. Stemmen kan via www.assen.nl. De winnaar van de impressiewedstrijd wordt op 22 december tijdens de afsluiting van het Natuur en Groen jaar bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):