zondag, 13. mei 2007 - 8:42

Genomineerden Zin in Zaken bekend

Amsterdam

De deadline van de Wedstrijd Sociale Bedrijfplannen 2007 ‘Zin in Zaken’ is verstreken en de genomineerden zijn bekend. De prijsuitreiking is op 24 mei tijdens de Dag van het Sociaal Ondernemen.

Sociaal ondernemen mag zich verheugen in een steeds grotere belangstelling. En niet verwonderlijk. Ondernemen met een dubbele doelstelling, waarbij zowel maatschappelijk als bedrijfseconomisch resultaat wordt nagestreefd, is sterk in ontwikkeling.

Bedrijven realiseren zich meer en meer dat geld verdienen niet kan zonder aantoonbaar rekening te houden met mens en milieu. Bedrijven nemen verantwoordelijkheid voor de wereld waarin zij ondernemen. Voor nonprofit-organisaties geldt dat zij indringender worden aangesproken op hun zakelijke ontwikkeling en op de onderbouwing van hun maatschappelijke rendement. Zinvolle zaken krijgen een duurzaam karakter als de zakelijke zinnigheid kan worden onderbouwd. Kortom: sociaal ondernemen heeft de toekomst!

Dag van het Sociaal Ondernemen
Het programmabestaat uit een internationale conferentie over financiering, een beurs voor sociale ondernemers, financiers en experts.

Een beursvloer waar nieuwe en bestaande 'Social Ventures' elkaar kunnen ontmoeten, waar je de kans krijgt om je plan te pitchen bij een financier en waar je het naadje van de kous te weten komt van 'sociale' financiering. Bovendien worden de prijswinnaars bekend gemaakt van Zin in Zaken, de Wedstrijd Sociale Bedrijfsplannen Amsterdam 2007.
Op www.zininzaken.nl staat het programma.
Provincie:
Tag(s):