woensdag, 4. juli 2007 - 9:32

Gerestaureerde kerktoren wordt vrijdag opgeleverd

Op vrijdag 6 juli om 16.00 uur vindt de oplevering plaats van de gerestaureerde toren van de hervormde kerk in Blokker. De officiële handeling wordt verricht door wethouder kunst en cultuur, de heer Cees van der Maat. Van 16.30 tot 20.00 uur is er voor belangstellenden gelegenheid om de gerestaureerde toren te bezichtigen.

Het houtwerk in de toren was ten prooi gevallen aan de bonte knaagkever. Tijdens de restauratie zijn grote delen eikenhout vervangen. Ook werden gedeelten geïnjecteerd en behandeld met epoxy. Volgens de restaurateurs kan de toren weer een tiental jaren vooruit. De laatste grote restauratie vond eind jaren zeventig plaats. De werkzaamheden hebben ongeveer 155.000 euro gekost en zijn door de gemeente betaald.

In de kerk is een expositie te bezichtigen van de werkgroep Kloosterroute Blokker. De werkgroep toont zijn plannen met betrekking tot het middeleeuwse klooster Nieuwlicht en het voormalige klooster Bethlehem aan de Bangert. Het adres van de hervormde kerk is Westerblokker 105.
Provincie:
Tag(s):