donderdag, 27. september 2007 - 17:15

Geschorste Da Costa kost PSV bekertoernooi

PSV is door de KNVB verwijderd uit het bekertoernooi. Reden is het opstellen van de Portugees Manuel da Costa. De verdediger was geschorst voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen, maar speelde in het door PSV met 3-0 gewonnen duel wel mee. Daarop volgde verwijdering.

Da Costa kreeg vorig seizoen in het bekertoernooi twee gele kaarten. Dit leverde hem één duel schorsing op. "Een enorme blunder. Dit is niet goed te praten. De KNVB-beker is een mooie prijs die PSV graag had willen winnen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd", aldus algemeen directeur Jan Reker op de website van PSV.

De uitsluiting van PSV in het KNVB-bekertoernooi is niet de eerste keer dat de Eindhovenaren een administratieve fout maken. De kampioen werd door de Nederlandse voetbalbond uit het toernooi gehaald wegens het opstellen van de geschorste Manuel da Costa.

Het is voor PSV de tweede keer binnen korte tijd dat er een elftal uit het nationale bekertoernooi wordt gehaald. In het seizoen 2005/2006 werden de beloften van PSV uit de beker gehaald. Tegen SHO speelde destijds Lindsay Wilson mee, maar hij was niet speelgerechtigd.

PSV kreeg in het seizoen 2000/2001 Europees ook de deksel op haar neus. De Brabanders vergaten toen Ruud van Nistelrooij en Eric Addo aan te melden voor de UEFA Cup. Beiden kampten met blessures, maar waren wel inzetbaar geweest in dit toernooi.

Vorig seizoen miste John de Jong op de lijst met spelers voor de Champions League. De zaak rond Manuel da Costa is dus het zoveelste voorval bij PSV van een administratieve fout.
Categorie:
Tag(s):