zaterdag, 21. juli 2007 - 13:11

Geslaagde controle A29

Numansdorp

Vrijdagmiddag en avond 20 juli organiseerde de Politie Zuid-Holland-Zuid, district de Hoeksche Waard, een grootschalige controle recreatieverkeer op de rijksweg A29 op de parkeerplaats “Buttervliet� te Numansdorp. Met deze controle wil de politie de veiligheid op de weg verhogen.

Aan de controle namen de Surveillancedienst Hoeksche Waard, de motorrijders en het technisch personeel van de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) van de Politie Zuid-Holland-Zuid, politievrijwilligers, het Korps Landelijke Politie Diensten, de ANWB-wegenwacht, Rijkswaterstaat, en de Brandweer Cromstrijen deel.

Met name werden middenasaanhangwagens, zoals caravans en bagageaanhangwagens gecontroleerd. Hierbij werden een groot aantal waarschuwingen en adviezen uitgedeeld.
In totaal werden 85 automobilisten gecontroleerd waarbij 43 bekeuringen werden uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder een E-rijbewijs, het niet hebben van een hulpkoppeling, overbelading van de aanhangwagen of caravan en het rijden met defecte verlichting. In drie gevallen mocht men niet verder rijden vanwege overbelasting en het niet hebben van een E-rijbewijs.

Door de motorrijders werden de te controleren voertuigen vanaf de A29 naar de parkeerplaats geleid waarna de controle plaatsvond. De Surveillancedienst voerde samen met een aantal politievrijwilligers het wegen van de aanhangers en de controle op het gebruik van alcoholische drank uit. Het KLPD was ter plaatse met een weegbrug en een bevragingssysteem. Met dit systeem wordt gekeken of alle administratieve gegevens van het voertuig en de persoon in orde zijn.

De Brandweer controleerde onder andere aanwezige gasflessen en gaf preventietips mee aan de bestuurders. Een medewerker van de ANWB repareerde tegen kostprijs kleine technische gebreken. Medewerkers van Rijkswaterstaat zorgden voor de afzetting van de locatie.
Provincie:
Tag(s):