vrijdag, 13. april 2007 - 23:55

Geslaagde Wereldrecordpoging skippyballen

Biddinghuizen - Vandaag is in Walibi World het 'Wereldrecord Skippyballen' verbroken door 2518 scholieren. Dit aantal is voldoende om officieel geregistreerd te worden in het Guinness Book of World Records.Voorafgaand aan deze recordpoging hebben de scholieren sponsoren gezocht in hun omgeving en hiermee samen maarliefst €70.000 opgehaald voor Ziekenhuis St. Jansdal uit Harderwijk. Twee jaar geleden zette Walibi World het eerste onofficiële record met duizen skippyballen, waarna ze werden overtroefd met 2263 skippyballen. Uiteraard moest er een revanche komen en die kwam vandaag.

Vrijdag de dertiende is voor de leerlingen van de regionale scholengemeenschap (RSG) Slingerbos/Levant uit Harderwijk en Zeewolde een geluksdag geworden. Ze hebben namelijk het wereldrecord skippyballen verbroken. Daarbij werden de jongeren geholpen door leerlingen van diverse basisscholen uit de regio. Twee notarissen noteerden rond het reuzenrad van Walibi World 2518 huppende jongeren. Zeven burgemeesters uit omliggende gemeenten waren hier de officiële getuigen van. Dit record is voldoende om in het Guinness Book of World Records te komen. De recordpoging werd opgeluisterd met een optreden van Sharon Kips.

Het enorme bedrag van €70.000, dat door de scholieren is opgehaald, wordt gedoneerd aan Ziekenhuis St. Jansdal en is bestemd voor twee projecten. Enerzijds het project: "Angst verminderen bij kinderen", waarbij het gaat om het realiseren van voorzieningen die afleiding, herkenbaarheid en geborgenheid bewerkstelligen bij kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Het andere deel van het bedrag is bestemd voor de bouw van een familiehuis bij het St Mary's Hospital in Ghana. Dit is het adoptieziekenhuis van het ziekenhuis St Jansdal. In Walibi World gaat het nog even door met het breken van records, want zaterdag 14 april gaan er zes jongeren acht uur lang in de houten achtbaan Robin Hood. Dit doen ze voor de Johan Cruijff Foundation.
Provincie:
Tag(s):