donderdag, 21. juni 2007 - 22:38

Gesneuvelde militair Leunissen terug in Nederland

Eindhoven

Het vliegtuig met daarin het lichaam van de omgekomen sergeant-majoor Jos Leunissen is donderdagavond om 20.00 uur op de vliegbasis Eindhoven geland. De kist van de sergeant-majoor werd uit het vliegtuig gedragen door acht collega’s van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel. Erop lagen zijn baret en een tekening van zijn dochter.

De baar passeerde een erehaag van ruim veertig militairen van 13 Infanteriebataljon luchtmobiel en de Helikopter Instructiegroep van de School Grond Lucht Samenwerking. Achter de kist droeg een militair op een plateau de medailles van sergeant-majoor Leunissen.

Aanwezig bij de aankomst van diens stoffelijk overschot waren onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn, Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm en de commandant van 11 Infanteriebrigade Luchtmobiel brigadegeneraal Marc van Uhm.

Sergeant-majoor Leunissen kwam op 18 juni om het leven bij gevechtshandelingen rond de plaats Chora in Afghanistan. Hij wordt dinsdag 26 juni in besloten kring en met beperkte militaire eer gecremeerd.

De landmachtsoldaat Timo Smeehuijzen die op vrijdag 15 juni in Afghanistan bij een zelfmoordaanslag het leven liet, wordt 23 juni in besloten kring gecremeerd.
Provincie:
Tag(s):