woensdag, 26. september 2007 - 11:00

Gesprek na massale vechtpartij

Nieuwegein

Burgemeester de Vos heeft betrokkenen bij het incident op het Muntplein uitgenodigd om woensdag te komen praten. Doel van het gesprek is te voorkomen dat er verdere incidenten plaatsvinden. Aanleiding van het gesprek is het gevecht dat plaatsvond op maandagavond 24 september bij eetcafé snackbar De Vuurtoren aan het Muntplein. Daarbij waren enkele tientallen mensen betrokken. Het gesprek vindt mede plaats op verzoek van de betrokken partijen.

Burgemeester De Vos is dinsdagmiddag ook even langs gegaan bij het Muntplein om te spreken met enkele ondernemers die daar hun winkels hebben. De burgemeester heeft ook opdracht gegeven een noodverordening op te stellen. Deze houdt in dat eetcafé snackbar De Vuurtoren aan het Muntplein voor een langere termijn wordt gesloten in het kader van handhaving van de openbare orde.

Over hoe lang die termijn wordt, doet de gemeente nu nog geen mededelingen. Het etablissement is maandagavond al gesloten door de politie, op last van de burgemeester. Het besluit van de burgemeester houdt dus in dat de termijn van sluiting wordt verlengd.
Provincie:
Tag(s):