maandag, 10. september 2007 - 16:11

'Getuigen' ongeval veroordeeld voor meineed

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond zijn vandaag twee mannen uit Heel en Reuver veroordeeld voor het plegen van meineed. De mannen waren in juni dit jaar opgeroepen als getuige bij de reconstructie van een dodelijk ongeluk dat plaatsvond op 17 maart 2006. Daarbij kwam een 38-jarige vrouw uit Roermond om het leven.

De vrouw werd die ochtend op haar bromfiets aangereden door een vrachtauto. De chauffeur, een nu 54 jarige man uit Nieuwe Tonge, verklaarde dat hij de vrouw over het hoofd had gezien.

Begin dit jaar meldden zich bij de politie twee nieuwe getuigen die verklaarden dat de chauffeur tijdens het ongeval aan het bellen was. Op basis van deze nieuwe verklaringen vond er op last van de rechter-commissaris in juni een schouw plaats. Daarbij waren ook beide getuigen aanwezig.

Ter plaatse bleek dat de verklaringen van beide getuigen niet juist waren, ze het ongeluk niet hebben zien gebeuren en dat met opzet is getracht de chauffeur te belasten.

De rechtbank in Roermond heeft beide verdachten, een 43-jarige man uit Heel en een 40-jarige man uit Reuver, voor het plegen van meineed veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Tegen hen was drie maanden gevangenisstraf geëist.
Provincie:
Tag(s):