maandag, 18. juni 2007 - 15:04

Gevaarlijke Franse bestuurders gearresteerd

Amsterdam

Drie Franse mannen in de leeftijd van 19, 20 en 22 jaar zijn in een gehuurde Franse auto zondagavond 17 juni, gearresteerd nadat ze gevaarlijke capriolen op de ringweg A10 hadden uitgehaald en weigerden te stoppen voor de politie. Het drietal werd na een achtervolging op het Damrak tot staan gebracht en ingerekend. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen.

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni ontving de meldkamer meerdere meldingen van asociaal rijgedrag van drie mannen in een Franse auto in de omgeving van Amsterdam-West. Agenten die poolshoogte gingen nemen troffen de auto rijdend aan op een fietspad.

Verder onderzoek wees uit dat de Franse bestuurder geen geldig rijbewijs had en dat hij ook niet degene was die de auto had gehuurd. De man die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs en ook de auto had gehuurd zat als passagier in de auto. Het drietal kreeg enkele bekeuringen die ze direct moesten betalen.

Zondagavond even na halfzes kreeg de meldkamer een 1-1-2 alarmmelding van een automobilist die door een Franse auto met drie mannen werd lastiggevallen op de ring A10 West. Een andere bestuurder belandde bijna in de vangrail door het gevaarlijk sturende drietal.

De man bleef op veilige afstand zijn positie doorgeven terwijl meerdere politieauto's onderweg waren. Bij het zien van de politie probeerde de Franse automobilist te ontkomen. Na een korte achtervolging waarbij hij tot twee keer toe wist te ontkomen kwam de auto op het Damrak tot stilstand.

In de auto werden meerdere bekeuringen en betalingsbewijzen aangetroffen van dit weekend eerder gemaakte verkeersovertredingen. Tegen het drietal is aangifte gedaan van verlaten plaats aanrijding, bedreiging en gevaarlijk rijgedrag en ze zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):