vrijdag, 18. mei 2007 - 10:40

'Gevangen' in het Twiske

Oostzaan

Twee mannen van 18 en 21 jaar uit Landsmeer zijn donderdagavond aangehouden voor vernieling van een betaalautomaat bij recreatiegebied het Twiske. Bij de politiemeldkamer kwam een melding binnen dat twee mannen aan het 'inbreken' waren bij de automaat aan de Zuiderlaaik. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat de ruiten van de betaalautomaat waren vernield.

Zij gingen te voet het Twiske in en zagen een man wegrennen uit de bosjes. De man werd aangehouden en ook de tweede verdachte kwam uit de bosjes. Ze werden beide ingesloten in het politiebureau in Zaandijk.

De mannen verklaarden 's avonds per auto naar het Twiske te zijn gereden om te gaan vissen, en dat zij rond 23.30 er niet meer uitkonden omdat de betaalautomaat en de slagbomen gesloten waren. Toen zij niet meteen gehoor kregen bij het op het bord vermelde telefoonnummer, gooide een van hen de ruit van de automaat stuk zodat ze hun kaartje in de automaat konden doen om te betalen.

Zij zagen dit als enige uitweg om weg te komen, zo verklaarden zij achteraf tegen de politie. Maar het kaartje ging niet in de automaat en voor ze het wisten stond de politie voor hun neus. Beide verdachten verklaren spijt te hebben en de schade te willen betalen.
Provincie:
Tag(s):