dinsdag, 26. juni 2007 - 14:32

Gevangenisstraf voor inrijden op ME in Ondiep

Utrecht

Wegens het inrijden op leden van de Mobiele Eenheid in de Utrechtse wijk Ondiep in maart dit jaar, is een 60-jarige inwoner van Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk

De man was tijdens de rellen in Ondiep met zijn auto naar de wijk gereden, omdat hij benieuwd was wat daar aan de hand was. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol. Met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur, is hij ingereden op een daar aanwezige linie ME’ers, naar eigen zeggen omdat zij hem de doorgang beletten. Drie politieagenten konden zich het vege lijf slechts redden door een noodsprong te maken.

De rechtbank merkt dit inrijden op de ME aan als poging tot doodslag. Naar het oordeel van de rechtbank is het een feit van algemene bekendheid dat in een situatie waarbij met een motorvoertuig wordt ingereden op een voetganger rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat deze voetganger ten gevolge van de aanrijding het leven verliest. Hij heeft deze kans op de koop toegenomen.

De rechtbank veroordeelde de man daarnaast wegens bedreiging en rijden onder invloed. Hij kreeg naast de gevangenisstraf een rijverbod van 18 maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk.
Provincie:
Tag(s):