zondag, 9. september 2007 - 21:46

Gevarieerd programma Drentse Culturele Uitdag in Aa en Hunze

Gieten

Zaterdag staat Drenthe in het teken van cultuur, dan vindt in alle 12 Drentse gemeenten de eerste Drentse Culturele Uitdag plaats. Ook Aa en Hunze staat die dag in het teken van cultuur. De Culturele Uitdag wordt om 11.00 uur op ludieke wijze geopend door wethouder Hans Polman en Jan de Wilde (muzikant en kunstenaar). De activiteiten vinden van 11.00 – 17.00 uur plaats in en bij het gemeentehuis in Gieten.

De organisatie heeft zich ingezet om een breed en gevarieerd programma samen te stellen. De Culturele Uitdag in Aa en Hunze heeft als hoofdthema beeldende kunst. In het gemeentehuis zijn exposities te bezichtigen van de St. Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze, fotoclub GIAF, cursisten van Andrijana Martinovic en cursisten van de beeldende cursussen aquarelleren en glassmelten van St. Welzijn Aa en Hunze. Op het voorplein van het gemeentehuis is een kunstmarkt.

Beeldend kunstenaar Geke Hoogstins uit Eext zal lezingen geven over haar project KUNST landschap. Hans Hilbrands, kunstenaar uit Anderen, geeft een demonstratie bodypainting. Voor deze dag heeft hij een speciaal ontwerp gemaakt die hij op deze dag uit zal werken op zijn model. Verder vinden er verschillende workshops plaats waaraan bezoekers deel kunnen nemen. Fotoclub GIAF geeft een workshop digitale fotografie waarbij deelnemers met hun eigen digitale camera onder begeleiding van GIAF in en om het gemeentehuis digitale foto’s maken die vervolgens gezamenlijk worden besproken. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een workshop glassmelten, een workshop beeldend of djembee. Ook voor jongeren worden diverse activiteiten georganiseerd zoals het maken van een grote krijttekening op het voorplein van het gemeentehuis en workshops aquarelleren, buttons maken en dans.

De dag wordt muzikaal omlijst door optredens van muziekvereniging Drenthina uit Annen, Barbera en Marthije uit Gieten, Mathijs Zuidema (uit de talentenklas van het ICO), Erik Harteveld, volksdansgroep Malenka, klarinetensemble van het ICO en het Barbershopkoor The Eastermoor Singers uit Annen.
Provincie:
Tag(s):