dinsdag, 11. september 2007 - 8:47

Gevelplaten doorboren dak van woning

Arnhem

Op het Gele Rijders Plein in Arnhem zijn maandagavond om ongeveer 18.45 uur een drietal aluminium gevelplaten van een voormalig bankgebouw losgeraakt en dwars door een lager gelegen dak van een woning geslagen. Het dak werd daarbij beschadigd en een gasleiding doorboord.

Toen de Arnhemse brandweer arriveerde zag men dat er nog een aantal platen gevaarlijk los aan de gevel hingen. Daarop is onmiddellijk de omgeving afgezet om te voorkomen dat passanten door eventueel vallende platen zouden worden getroffen. De hevig geschrokken bewoonster heeft met hulp van brandweermensen haar woning veilig kunnen verlaten waarna de hulpverleners de lekkende gasleiding hebben afgesloten. Een aannemersbedrijf is gewaarschuwd om de loshangende platen vast te zetten of te verwijderen.

De gevelplaten met een aanzienlijk gewicht hebben een afmeting van 7x1,5 meter en bestaan uit aluminium met daartussen isolatiemateriaal. Vijf van deze platen zijn als wandafwerking tegen de gevel van het voormalig bankgebouw aangebracht. Van deze vijf zijn er drie, net als het mes van een guillotine, recht naar beneden gevallen en hebben daarbij het dak van een woning doorboord. Omdat nog één van de twee aan de gevel hangende platen duidelijk zichtbaar los hing, is een gedeelte van het Gele Rijders Plein voor het pand afgezet tot een aannemer de platen heeft vastgezet of verwijderd.
Provincie:
Tag(s):