woensdag, 29. augustus 2007 - 21:51

Gevluchte man na achtervolging aangehouden

Dinsdagavond ging een motoragent naar de Dijkgraaf van Wijckweg in Persingen waar een auto in de sloot zou liggen die van diefstal afkomstig was. Hij trof ter plaatse inderdaad een auto aan, maar die stond in de berm, met daarbij een man. Toen deze de politieman zag, stapte hij in de auto en ging er met hoge snelheid vandoor. De motoragent zette direct de achtervolging in.

De verdachte, naar later bleek een 31-jarige Wijchenaar, reed vanaf de Ooysedijk linksaf de Ubbergseweg op. Daar stak hij - met eveneens zeer hoge snelheid - de Nieuwe Ubbergseweg (een voorrangsweg) over en ging vervolgens vanaf de Rijksstraatweg rechtsaf de Jan Dommer van Poldersveldtweg op. Hier reed hij, gevolgd door de motoragent, tegen het verkeer in. De verdachte gaf nog altijd geen gehoor aan de stoptekens en geluidssignalen van de politie. Daarna ging het linksaf de Stollenbergweg op over diverse verkeersdrempels. Op de kruising met de Holleweg reed de man rechtdoor en daarmee zichzelf klem, want daar loopt de weg dood. Aan het eind staan palen waardoor de doorgang voor auto's wordt versperd.

De verdachte gaf nog niet op, stapte uit de auto en rende weg via de Oude Kleefsebaan een bospad in. Twee agenten, waaronder de motoragent, klommen over een hekwerk en gingen eveneens het bos in. Daar kon de Wijchenaar al snel worden aangehouden.

De auto waarin de 31-jarige verdachte reed, bleek na het natrekken van gegevens inderdaad als gestolen gesignaleerd te staan. De auto werd bij een inbraak in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus gestolen bij een woning aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. De eigenaar heeft hiervan aangifte gedaan. In de achtergebleven auto werden diverse spullen aangetroffen die vermoedelijk van deze inbraak afkomstig zijn. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek door de technische recherche.

Vanwege snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km per uur zou het rijbewijs ingevorderd kunnen worden, maar de 31-jarige verdachte blijkt niet in het bezit van een rijbewijs. De Wijchaar is inmiddels in verzekering gesteld. Er is nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):