woensdag, 17. oktober 2007 - 12:03

Gewapende overval op juwelier mislukt

Leeuwarden

Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagochtend geprobeerd juwelier De Gouden Vlinder aan de Kelders te overvallen. De man bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen. Er is niets weggenomen en de verdachte is zonder buit te voet vertrokken in de richting van de Korfmakersstraat. De juwelier schakelde de politie in.

Omdat er een goed signalement van de verdachte bekend was, maakte de politie een zoekslag in de omgeving. In een tankstation aan de Drachtsterweg zag de politie vier mannen staan, waarvan er één voldeed aan het signalement van de overvaller. De vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek echter dat ze niets met de overval te maken, waarna ze weer het bureau mochten verlaten.

De politie komt graag in contact met getuigen van de overval. De overvaller is een lichtgetinte man tussen 18 en 22 jaar en 1.70 meter lang. Tijdens de overval droeg de verdachte een nylon kous over zijn gezicht. Verder droeg de man een zwarte sportieve stoffen jas met een capuchon en een blauwe stoffen broek.

Daarnaast komt de politie graag in contact met getuigen die mogelijk iets of iemand hebben gezien in de omgeving van de juwelier aan de Kelders. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):