zondag, 7. oktober 2007 - 12:17

Gewelddadig trio doet brute straatroof

Leeuwarden

Een 59-jarige inwoner van Leeuwarden is vrijdagavond aan de Stationsweg door drie nog onbekende personen met geweld van zijn portemonnee is beroofd.

Het slachtoffer kwam vrijdagavond rond 19.30 uur uit het station en liep in de richting van de Schrans. Ter hoogte van een steeg werd hij door drie verdachten de steeg in gedwongen. Daar is het slachtoffer door het trio naar de grond gewerkt waarbij zijn beurs met inhoud is gerold. Het slachtoffer riep tevergeefs om hulp.

De verdachten fietsten daarna weg in de richting van de bibliotheek. Van de verdachten is het volgende signalement bekend. De drie waren in het bezit van twee zwarte weduwefietsen en hebben een lichtgetinte huidskleur.

Dader 1 is 21-22 jaar, 1.80 m lang, heeft halflang krullend haar tot op de schouders, droeg een zwarte broek en een korte gewatteerde jas. Dader 2 is 19-20 jaar, 1.65 m. lang, het leek of hij een soort haarnetje op zijn haar droeg, hij droeg zwart-witte sportschoenen, een halflange donkerkleurige jas met onderaan aan weerszijden inkepingen. Dader 3: 20-21 jaar, 1.80 m. lang, dreadlocks met kraaltjes in zijn haar wat hij in een staart droeg, gekleed in een zwarte jas wat op een regenjas lijkt met aan de voorzijde twee lange touwtjes.

De politie is een onderzoek gestart maar roept ook getuigen op die vrijdagavond 5 oktober tussen 19.30 uur en 19.45 uur aan de Stationsweg of directe omgeving bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.
Provincie:
Tag(s):