maandag, 5. november 2007 - 19:34

Geweldplegers niet langer welkom in Emmen

Emmen

Voor personen die tijdens het uitgaan in Emmen geweld gebruiken in horecagelegenheden is sinds 1 november een toegangsverbod ingesteld. Het gaat om mensen die geweld gebruiken tegen medewerkers of klanten van vier specifieke horecagelegenheden, de Brasserie, Dreams, Senza en De Zwetser. De betrokken partijen gaan andere horecagelegenheden stimuleren om zich ook bij het samenwerkingsverband aan te sluiten.

Overlast veroorzakers/geweldplegers krijgen nu nog een toegangsverbod voor één specifieke horecagelegenheid. Sinds 1 november 2007 geldt een dergelijk toegangsverbod automatisch voor alle vier de genoemde zaken. De politie maakt het verbod op en dit wordt door de eigenaar van het café ondertekend.

Vier overlastveroorzakers en/of geweldplegers hebben inmiddels een toegangsverbod gekregen of ontvangen deze nog van de direct betrokken horecagelegenheid.

De betrokken horeca ondernemers zijn het geweld in het uitgaansgebied meer dan zat. De afgelopen weken zijn er meerdere geweldsincidenten geweest bij de genoemde horecagelegenheden. Het blijkt te gaan om bekende personen die regelmatig overlast veroorzaken. Ook zijn portiers de afgelopen tijd meerdere keren bedreigd.

Alle partijen, Gemeente Emmen, Politie Drenthe en de vier betrokken horecagelegenheden zijn van mening dat geweld niet getolereerd moet worden. Het signaal is duidelijk: geweldplegers zijn niet welkom!

Het toegangsverbod komt voort uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De gemeente Emmen, Koninklijk Horeca Nederland en politie werken hierbij nauw samen om het uitgaan in de gemeente Emmen te verbeteren en veiliger te maken. Het tegengaan van uitgaansgeweld en omgevingsoverlast is daarbij een belangrijk thema. De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan is een manier van werken die ook al in diverse andere gemeenten met uitgaansgebieden wordt toegepast.
Provincie:
Tag(s):