donderdag, 10. mei 2007 - 22:38

Gewenst schokeffect blijft uit bij Feyenoord

Het gewenste schokeffect bleef uit bij Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Groningen. De Rotterdammers, die sinds het vertrek van Erwin Koeman getraind worden door interim-trainer Leo Beenhakker, gingen in het Euroborg Stadion met 2-1 onderuit tegen FC Groningen.

Feyenoord startte de wedstrijd tegen FC Groningen goed. Het kwam in de veertiende minuut al op voorsprong door Castelen, maar het noodlot sloeg echter zeven minuten later alweer toe bij de ploeg van Leo Beenhakker. Een felle charge van Jonathan De Guzman op Antoine van der Linden werd door arbiter Vink met rood bestraft.

Met een man minder hield Feyenoord de schade tot de rust beperkt. Nevland maakte nog wel de 1-1, maar Groningen wist niet echt gevaarlijk te worden voor het doel van Henk Timmer.

De tweede helft liet zich echter anders aanzien. Feyenoord werd door Groningen tegen de muur gezet en er volgde een ware stormloop op de goal van Timmer, die zich overigens kranig weerde.

Ondanks de vele kansen, Luis Suarez had er een hand vol, werd de Rotterdamse muur door FC Groningen niet tot val gebracht. Pas in de 72-ste minuut velde Gibril Sankoh het vonnis over Feyenoord. Met een schitterend afstandschot bepaalde hij de eindstand op 2-1.

Door de kleine overwinning van Groningen op Feyenoord maken beide teams nog kans op het bereiken van de volgende ronde in de play-offs. Een ticket voor de UEFA Cup staat hierin op het spel.