dinsdag, 21. augustus 2007 - 21:56

Gewonde door gaslekkage

Pijnacker-Nootdorp

Dinsdagochtend rond elf uur is een gaslekkage ontstaan aan de Koningin Julianastraat in de de gemeente Pijnacker-Nootdorp . Hierbij is een persoon gewond geraakt.

Bij aankomst van de brandweer bleek een gespecialiseerd boorbedrijf door de gasleiding geboord te hebben. Het bedrijf was in de straat bezig met een grondboormachine rioolputjes te boren. Hierbij hebben ze met de grondboor per ongeluk de gasleiding geraakt. Daardoor stroomde het gas langs het boorgat vrij naar buiten.

Omdat er behoorlijk veel gas vrij kwam heeft de brandweer samen met de politie aan weerszijde van de straat vijf, dus in totaal tien, woningen ontruimd. Hierbij kwamen acht bewoners tijdelijk op straat te staan. De politie heeft het winkelcentrum “Parade� en de omliggende straten ruim afgesloten. Waardoor men alleen nog het winkelcentrum uit mocht maar niet meer erin. Tijdens het incident is een omstander aangetroffen die een hoeveelheid ontsnapt gas had ingeademd. Zij is door de ambulancebroeders meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Het Energiebedrijf Eneco wist uiteindelijk de leiding om 13.30 uur aan weerszijden af te sluiten en heeft dezelfde middag nog het gat in de leiding gerepareerd.
Provincie:
Tag(s):