woensdag, 26. september 2007 - 16:17

Gewonden door ruziënde automobilisten op A28

De Wijk

Dinsdagmorgen hadden een 22 jarige vrachtwagenchauffeur uit het Groningse Alteveer en een 24 jarige automobilist uit Utrecht voortdurend mot met elkaar toen zij vanaf Zwolle in de richting Hoogeveen over de A28 reden. Doormiddel van gebaren wensten beide bestuurders elkaar van alles toe, ook reden beide hinderlijk over de autosnelweg.

Op enig moment ging de Utrechter langzaam voor de vrachtauto rijden en stopte uiteindelijk op de rijstrook. Beide bestuurders stapten hierna uit en zochten met elkaar de confrontatie, waardoor het overige verkeer moest afremmen en uitwijken.

Een 21 jarige vrouw, die als bestuurster van een taxibusje niet tijdig kon stoppen, botste op twee voor haar langzaam rijdende auto’s. Zij raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen overgebracht. Ook een 84-jarige inzittende man uit Groningen werd naar dit ziekenhuis overgebracht. Beiden konden na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Beide bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor hun rijgedrag. Drie voertuigen werden afgesleept waarvan er twee total loss waren, één rijbaan was door het incident drie uur geblokkeerd voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):