dinsdag, 2. oktober 2007 - 11:54

Gewonden na schietpartij

Nieuwegein

Op maandagavond 1 oktober werd een verdachte na een schietpartij aangehouden. Een slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen.
Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding van een schietpartij op de Boomvalk. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Bij een woning aan de Boomvalk werd een 40-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij verklaarde dat vlak daarvoor bij zijn woning was aangebeld. Vervolgens werd hij aangevallen. De Nieuwegeiner verklaarde zichzelf te hebben verdedigd, door met een vuurwapen te schieten. Voor nader onderzoek werd de omgeving van de woning afgezet.

Rond 21.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man met enkele schotwonden naar een ziekenhuis was gebracht en daar was opgenomen. Politiemensen gingen naar het ziekenhuis. Daar bleek het slachtoffer een 44-jarige man uit Utrecht te zijn.

De 40-jarige verdachte is in het politiebureau ingesloten. In de woning aan de Boomvalk werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de schietpartij voort.
Provincie:
Tag(s):